Olin kouluttamassa Salon kaupungin väkeä sosiaaliseen mediaan, kun SkillPages niminen palvelu jyräsi tietoisuuteeni. Kurssille osallistunut Johanna nimittäin käytti “onko teillä kysymyksiä” -kohdan koulutuksesta heti hyväkseen ja täräytti kysymyksen “mikä tämä SkillPages on” ilmoille.

Vain jokunen päivä tuon koulutuksen jälkeen SkillPages joutui suomalaisessa mediassa hirveään möyhennykseen, jossa käytettiin termejä kuten “kalastelu” ja “vedätys“. Kevyehköstä rekrytointisivusta tuli hetkessä suomalaisten sähköpostin käyttäjien vihollinen numero yksi, koska palvelu yrittää saada rekisteröityjän varsin aggressiivisesti kytkemään verkostonsa eri sähköpostipalveluista (Gmail, Yahoo!, Hotmail, Outlook) ja sosiaalisen median palveluista (Facebook, Twitter, LinkedIn) SkillPages-verkostoonsa.

Höyhenen kevyttä rekrytointia à la SkillPages

Ohita kutsujen lähettäminen

Ossi Mäntylahti bloggaa Tietokoneessa kokeilustaan SkillPagesissa ja käy läpi muun muassa näitä verkoston aktivoimisasioita sekä kutsun lähettämistä ja miten kutsuilta vältytään skippaamalla jne. Hän kattaa aikalailla kaiken siltä saralta, joten en mene siinä asiassa tämän pidemmälle. Ossi kuitenkin kirjoittaa “SkillPages ei ole siis virus eikä haittaohjelma.” Eli teoriassa palvelusta voisi olla jotain hyötyäkin?

Voit ohittaa Skillpagesissa verkoston aktivoimisen eli kutsujen lähettämisen, kun olet tarkkana ja kärsivällinen
Ohita kutsujen lähettäminen verkostojen aktivoimiskohdassa.

Esittele taitojasi

Palvelun perimmäinen idea on, että esittelet maksimissaan 6 taitoasi, joita tarjoat halukkaille. Minä esimerkiksi valitsen esiteltäväksi bloggaamisen, koska tekisin mielelläni vierasbloggausta muillekin kuin Pilkun paikkaan.

Taitosivulla sinun on mahdollista kertoa oletko käytettävissä taitosi suhteen kokopäiväisesti, osa-aikaisesti tai kerran ja haluatko rahan liikkuvan. Tietysti myös taustat taitosi takana on olennaista esittää.

Jos minä olisin sinä ja etsisin töitä tai lisätöitä oman toimen ohella, muodostaisin ministrategian SkillPagesia varten. Täyttäisin kuusi käyttöolevaa taitosivua parhaani mukaan ja valitsisin nimenomaan sellaiset taidot, joita haluan käyttää — en kaikkia. Talentit esille!

Jos taitosi ovat käytettävissä, tuo se esille ja kerro hintasi
Jos taitosi on käytettävissä, kerro se ja hintasi.

Tarjoa matalanprofiilin työmahdollisuuksia

Tietysti taitojen esittelyn lisäksi on sitten mahdollista tarjota myös toisille ja heidän taidoilleen mahdollisuuksia.

Minua viehättää tämä “höyhensarjarekrytoinnin” mahdollisuus. LinkedInissä esimerkiksi työpaikkailmoituksen lähettäminen maksaa, joten ei sitä välinettä tulisi käytettyä vierasbloggaajan etsimiseen tai aamukahviseminaarin puhujan peräänkuuluttamiseen. SkillPages sen sijaan taipuisi tähän aika mainiosti, vai mitä?

Kun tarvitsen osaajaa matalanprofiilin hommiin
Etsi taitajaa matalan profiilin puuhiin.

Ellei palvelu jää pelkäksi sulkasadoksi, se voi olla juuri oikea paikka tulevaisuudessa etsiä lapsenvahtia, personal traineria, livetweettajaa tai jotain muuta “pienempää”. Ja sitä kautta voisi tarjoutua vaikka livebloggaajaksi tapahtumille, tennisopettajaksi tai matematiikan tutoriksi.

Categories: Blogi

Hanna Takala

Hanna T edustaa sosiaaliseen mediaan kasvanutta nuorta polveamme. Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän osastolta medianomiksi valmistunut Hanna on osallistunut esimerkiksi Elonmerkki 2011 -tapahtumassa livebloggaajana kirjan kirjoittamiseen.