Zento blogi

Käyttäjän Hanna Takala kuva

Työntekijälähettiläs tekee hyvää hakukoneoptimoinnillesi

Muutama päivä sitten tuli käytäntöön Googlen ja Twitterin diili suosittujen tweettien näyttämisestä Googlen tuloksissa. Toistaiseksi noihin suosittujen tuloksiin todennäköisesti pääsevät vain ne hashtagit, aiheet, henkilöt ja organisaatiot, jotka ovat globaalisti trendikkäitä tai muuten vaan merkittäviä.

Käyttäjän Hanna Takala kuva

Upota jotta et hukkuisi

Upotako vai eikö? Kas siinä pulma.

Kävin Helsingissä ProComilla vetämässä blogityöpajan. Kävin läpi muiden asioiden muassa sisältöjen ristiinlinkittämistä. On nimittäin ihan älykästä käyttää kerran luotuja sisältöjä uudelleen ja se on älykästä useammastakin eri syystä.

Yksi näistä ristiinlinkittämisen mahdollisuuksista on toisaalla julkaistujen sisältöjen upottaminen esimerkiksi juurikin blogiin. Mitä siis tarkoittaa upottaminen ja miksi sitä kannattaa tehdä?

Käyttäjän Hanna Puro kuva

Somelähettilyys on myös virkamiehen duuni

Kerroin blogissa viime syksynä Pauligin työntekijälähettilyysohjelmasta. Sen jälkeen meiltä on kyselty myös virkamieslähettilyysesimerkkejä, jotka näyttävät olevan kiven alla. Onneksi löytyi viestintäsuunnittelija Nanna Jussila, joka kertoo oman työpaikkansa, Verohallinnon työntekijälähettilyyspilotista.

Käyttäjän Hanna Takala kuva

Hashtag — sama sama mutta eri

Hashtagit ne ovat hiipineet kaikkialle, jopa kantakapakkani hanasta on valutettu hashtagillä nimettyä olutta. Töihin kävellessäni olen myös lukuisia kertoja miettinyt mitähän sisältöä Lindex minulta potentiaalisena asiakkaanaan odottaa #superrolemodel-hashtagilleen — vai odottaako mitään?

Kategoria: 
Käyttäjän Hanna Takala kuva

Hyppää edeltä virtaan

Tuntuuko joskus siltä, että Instagram ja Twitter ovat jo niin vanhoja juttuja, puhumattakaan sitten Facebookista? Eikö muka mitään uutta tapahdu palveluiden saralla?

On sitten vissiin menneet ohi livestriimaussovellukset Meerkat ja Periscope. Jep, nyt on uusia kiiltäviä juttuja sosiaalisen median työkalupakkiin tarjolla!

Jos haluat vähän erottua vaikka kilpailijastasi, niin tässä on vielä sellaista kevyttä edelläkävijyyden mahdollisuutta (ainakin tätä kirjoittaessa).

Käyttäjän Hanna Takala kuva

Ole älykäs ja inventoi sisältösi

Vasemman käden olisi hirveän hyvä tietää mitä oikea käsi tekee, puhumattakaan organismin muiden ulokkeiden puuhista.

Käyttäjän Hanna Puro kuva

Ensimmäinen askel kohti työntekijälähettilyyttä

Laita perustus kuntoon

Monessa organisaatiossa mietitään parhaillaan, miten työntekijöitä varustetaan toimimaan lähettiläinä. Mistä pitäisi aloittaa?

Laita perustus kuntoon

Käyttäjän Hanna Takala kuva

Kokoa blogiin muiden mielipiteitä ja näy paremmin

Olen sinulle aiemmin kertonut, ettei bloggaamisen välttämättä tarvitse olla kirjoittamista. Vaan tiedätkö mitä? Ei sen tarvitse myöskään olla pelkästään sinun ajatuksiasi ja organisaatiosi näkemyksiä.

Sen nimenomaan kannattaisi välillä olla vaikkapa toimialasi muiden osaajien näkemyksiä. Tai vinkkejä, kuten nyt vaikka tässä 13 vinkkiä yhteisöjen johtamiseen yhteisöjohtajilta.

Kategoria: 
Käyttäjän Hanna Takala kuva

Jos johtaja ei tweettaa, onko johtajaa?

Kun haluat tutkailla jonkun johtajan ajatuksia, minkä kanavan puoleen sinä käännyt? Minä käännyn Twitterin puoleen. 

Vaikka tavallinen työntekijä ja akateeminen asiantuntija ovatkin luotetumpia tiedonlähteitä kuin toimitusjohtaja, niin kyllä toimitus- ja muille johtajilla on päteviä syitä olla somessa mukana.

Anna kun annan sinulle pari kolme syytä, miksi johtajan pitäisi rekisteröityä nyt saman tien Twitteriin.

Sivut

Muut palvelut

Tarjolla myös kirjanpitopalveluja Risto Puron toimesta.