Muutama vuosi sitten, kun osallistuin SoMeTime-tapahtumassa Suureen Blogikeskusteluun, paljastin lukevani helposti satojakin blogeja. Sen helpon lukemisen on mahdollistanut tietenkin noiden blogien RSS-syötteet eli usein päivittyvä verkkosisältö on toimitettu valitsemaani lukijaan sen sijaan, että kävisin noilla sadoilla sivuilla kullakin erikseen.

Nyt tuo helppo lukemiseni kuitenkin järkkyi, kun Google ilmoitti hautaavansa kesällä oman lukijansa Google Readerin.

Tietysti närkästyin! Joka-aamuinen tehokas töihin liittyvien uutisten lukeminen ja sosiaalisen median mainintojen monitorointi on vaarassa!

Sitten huolestuin blogitilaajista. Miten varmistan, että saat blogaukset jatkossakin helposti?

Tilaa blogaukset suoraan sähköpostiisi

Jotta tämä olisi sinulle mahdollisimman helppoa, tarjoan nyt tästä eteenpäin kaikki Zenton blogaukset toimitettuna suoraan sähköpostiisi.

Sinun ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin tehdä tilaus antamalla sähköpostiosoitteesi ja etunimesi. Älä siis emmi vaan tilaa.

Tuolle sähköpostilistalle liittymällä saat erityisesti tuoreen blogipostauksemme vähintään vuorokauden kuluessa sen julkaisemisesta. Blogauksia ei toimiteta automaattisesti peruslistoillamme jo oleville, eli saat tehdä valinnan ihan itse. Kommentointiin kannattaa tietysti edelleen osallistua täällä sivun puolella.

Haluatko kuitenkin syötteenlukijan?

Kun viime syksynä annoin sinulle vinkkejä ajanhallintaan sosiaalisessa mediassa, mainitsin myös Google Readerin työkalujen joukossa. Se ihan todella vaikutti merkittävästi ajankohtaisuuksien seuraamiseen menevään aikaan.

Koska tietysti tarvitsen korvaavan välineen itsellenikin, voin vinkata sinullekin omasta valinnastani. Sinä voit sitten tilata kyseiseen välineeseen Zenton blogisyötteen. Valintani osui feedlyyn.

Näkymää feedlysta
Klikkaa kuva suuremmaksi.

Valitsin feedlyn lennosta, eikä tähän mennessä ole käyttökokemusta ehtinyt kertyä kuin vuorokauden ajan, mutta pidän näkemästäni ja kokemastani.

  • Synkronointi Google Readerin kanssa toimi saumattomasti, tallentamani asiat siirtyivät siinä missä kansiojako ja syötetilauksetkin.
  • Voit valita useasta erilaisesta näkymästä esimerkiksi kuvassa näkyvät Cards-vaihtoehdon.
  • feedlyllä on puhelimelleni sopiva helppokäyttöinen, ohjaava sovellus
Categories: Blogi

Hanna Takala

Hanna T edustaa sosiaaliseen mediaan kasvanutta nuorta polveamme. Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän osastolta medianomiksi valmistunut Hanna on osallistunut esimerkiksi Elonmerkki 2011 -tapahtumassa livebloggaajana kirjan kirjoittamiseen.