Annoin taannoin Facebook-sivullamme videovinkillä sinulle tehtävän, jonka avulla sinun pitäisi saada puolellesi lisää Twitter-seuraajia.

Tämä tehtävä kuului seuraavalla tavalla:

Retweettaa eli uudelleentweettaa joka päivä jotakuta itsellesi uutta, sellaista henkilöä joka ei vielä seuraa sua.

Nyt haluan antaa sinulle muutaman vinkin siihen, miten löydät näitä ei-seuraajia, joilla on sinulle merkitystä.

Etsin kunnes löydän tweettaajan

Miten löydän tweettaajia omien ympyröideni ulkopuolelta?

Twitterissä sitä jää helposti omaan kuplaansa pyörimään, eikä ihan välttämättä ole helppoa poksauttaa sitä kuplaa.

Vuonna 2013 julkaistu Finnish Twitter Census kuitenkin näyttää, että suomalaisiakin on moneen junaan tässä välineessä! Zoomaileppa näihin eri värisiin kerhoihin. Löydät eri värien summittaiset merkitykset tästä kalvosetistä, diasta 32. Keltainen esimerkiksi koostuu kirjastoväestä.

Alta löydät muutaman eri välineen, jolla lähteä uusia hyviä tyyppejä etsimään ja sitten heidän juttujaan retweettaamaan. Jos sinulla on joku hyvä väline tweettaajien löytämiseksi työkalupakissasi, kerro siitä kommentilla!

Vaihtoehto 1: Etsi tweettaaja Followerwonkilla

Esittelin artikkelissa Seulo hyvät seuraajat sinulle sellaisen työkalun kuin Followerwonk. Samalla työkalulla voi myös tehdä tweettaajahakuja perustuen heidän Twitter-kuvaustekstiinsä, niinkuin Kukoistavaa bioa! -artikkelissa viittasin.

Hae Twitter-bioista Followerwonkilla

Etsi Search Twitter bios -välilehdessä eri avainsanoilla tweettaajia: valikoi avainsanaksi jotain sellaista jolla on sinulle ja tavoitteellesi olennaista. Listan tuloksia klikkaamalla päädyt heidän Twitter-profiileihinsa.

Followerwonkista löytyy myös tulosten suodattaminen, jonka ansiosta sinulle näytettäisiin vain sellaiset tilit joilla ei ole yhteyttä sinun tiliisi. Se on kuitenkin maksullinen toiminto.

Suodattaminen on mahdollista

Vaihtoehto 2: Löydä tweettaaja asian perusteella TweetReachilla

Hivenen toisenlainen lähestymistapa on tarjolla välineessä nimeltä TweetReach. Siihen sinun on mahdollista syöttää jokin termi, vaikkapa alasi ajankohtainen hashtag ja katsoa sitten ketkä tweettaajat ovat siihen osallisena.

Etsi Tweetreachillä jotain aihetta

Katsele Contributors-listaa sillä silmällä! Se paljastaa sinulle ketkä ovat olleet aktiivisimpia ja vaikuttavimpia kyseisellä hakusanalla viestineistä. Napsauttamalla kontribuuttoria pääset hänen Twitter-profiiliinsa.

Contributors-listalta voi löytyä hyvä tyyppi

Vaihtoehto 3: Bongaa tweettaaja mainintojen perusteella Mentionmappilla

Yhden erilaisen lähestymistavan tähän tarjoilee myös sellainen palvelu kuin Mentionmapp. Se toimii niin, että syötät sen hakuun jonkun tavoitteidesi kannalta olennaisen Twitter-käyttäjän ja se etsii hänen yhteyksiään toisiin tweettaajiin sekä hashtageihin hänen viimeisimmistä tweeteistään.

Mentionmappilla hakuun lähdetään jonkun tietyn tweettaajan parista

Napsauttele avautuvasta kartasta säikeiden päistä tweettaajia esiin ja löydät uusia ulottuvuuksia. Pääset kartasta Twitter-profiiliin, kun klikkaat kartan keskiössä olevaa nimeä.

Klikkaile kartalta löytyviä nimiä ja hashtageja päästäksesi uusiin ulottuvuuksiin

Näillä välineillä luulisi muutamankin uuden ympyrän lähtevän avautumaan.

Categories: Blogi

Hanna Takala

Hanna T edustaa sosiaaliseen mediaan kasvanutta nuorta polveamme. Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän osastolta medianomiksi valmistunut Hanna on osallistunut esimerkiksi Elonmerkki 2011 -tapahtumassa livebloggaajana kirjan kirjoittamiseen.