Oletko yhtään mitään, ellet ilmaise itseäsi liikkuvalla kuvalla sosiaalisessa mediassa?

Facebook, joka omistaa Instagramin, kertoi juuri ennen suomalaisten jäätävää juhannuskiihkoa: Instagramilla voi nyt julkaista 15 sekunnin mittaisia videoita.

Eli nyt jos mietit mikä on Instagram, on vastaus valokuvien jakosovelluksen lisäksi myös videoiden jakosovellus — rajatuille mobiililaitteille. Ja samalla se on myös selkeästi kilpailija aiemmin esittelemälleni 6 sekunnin videoita sisältävälle Vinelle.

15 sekunnissa ehtii vaikka mitä. Usko pois!

Instagram-video (& Vine): mitä sillä tekisi?

Mitä brändi voi tehdä Instagram-videolla?

Instagram-video on vielä nuori, mutta muutamia esimerkkejä jo irtoaa. Kaikki nämä ajatukset pätevät myös niihin 6 sekunnin mittaisiin vineihin, jos olet tiivistämisen mestari!

Jos ja kun olet oikein hyvä ihminen, olet verkossa 15 sekunnissa enemmän hyödyksi kuin 30 sekunnin mainosspoteilla televisiossa.

Anna seuraajillesi backstage-passi

Muotisuunnittelija Diane von Fürstenberg tarttui Instagram-videoon kertoakseen luonnosta inspiraationsa lähteenä:

Näytä lyhyillä videoilla mikä sinun yrityksessäsi saa työt luistamaan sujuvasti. Osoita millaisissa olosuhteissa teet töitä ja miten hyviä ihmisiä kanssasi on työskentelemässä. Näytä se, mikä jää kiillotetun brändin taakse — se oikeasti kiinnostava ja uskottava osio.

Anna ehdotuksia miten ja missä yhteyksissä käyttää tuotettasi

Red Vines -lakunauha haluaa kertoa tekevänsä elämästä makeaa, mihin ikinä se sitten sinut viekin.

Yhdistä tuotteesi erilaisiin tarinoihin. Ehdota erilaisia käyttötarkoituksia tuotteellesi tai näytä millaisissa erilaisissa ympäristöissä sinun palvelusi on parhaimmillaan. Kannusta asiakkaitasi jakamaan videoina mihin heidän elämässään sinun tuotteesi liittyy, älä unohda sopivaa hashtagia!

Anna esimerkki ammattitaidosta

Jeni’s Ice Creams taas näyttää miten macaroneja pursotetaan, eli kuinka heillä on homma hanskassa.

Tuo organisaatiosi osaajien ammattitaito esille pienissä paloissa. Osoita, että tekijöilläsi on konkreettisesti taito hyppysissään. Kerro tarinaa työpäivistä, tuo esille hiljaista tietoa. Mieti mikä tekee juuri teistä työporukkana kiinnostavan?

Miten Instagram-video ja Vine eroavat toisistaan?

Mainitsin, että Instagramissa video on maksimissaan 15 sekuntia pitkä, eli 9 sekuntia Vinen videoita pidempi. Muitakin eroja on:

  Instagram Vine
Pituus 15 sekuntia 6 sekuntia
Filtterit kyllä ei
Viimeisen klipin poistaminen kyllä ei
Kuvan tarkentaminen kyllä ei
Kuvan vakautus kyllä ei
Kansikuva kyllä ei
Looppaus ei kyllä
Upotus ei (3. osapuolen välineillä kyllä) kyllä
Luonnokset ei mahdollisesti tulossa

Etukameran tuki löytyy molemmista, mutta sen sijaan valmiiden videoiden tuonti ei ainakaan toistaiseksi onnistu kummassakaan sovelluksessa. Ääni tallentuu molemmissa automaattisesti mukaan ja molemmissa on käytössä autoplay eli video käynnistyy automaattisesti.

Categories: Blogi

Hanna Takala

Hanna T edustaa sosiaaliseen mediaan kasvanutta nuorta polveamme. Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän osastolta medianomiksi valmistunut Hanna on osallistunut esimerkiksi Elonmerkki 2011 -tapahtumassa livebloggaajana kirjan kirjoittamiseen.