Silloin kun minä olin nuori ei ollut ollenkaan hyvä juttu, jos joku seurasi sinua. Tänä päivänä homma on sosiaalisen median myötä keikahtanut päälaelleen: oikein erikseen mietitään miten saadaan lisää seuraajia.

Mietitpä sitten miten löydät seuraajia yritykselle, organisaatiolle tai henkilökohtaiselle tilillesi, nämä seuraavat vinkit pätevät. Jos mietit miten saada seuraajia tietyssä sosiaalisen median palvelussa (Instagram, Pinterest, Twitter jne.) vinkit pätevät myös.

Lisää seuraajia: 5 varmaa keinoa

#1 Älä puhu (aina) itsestäsi

Väitän, että suositun läsnäolon takana on sinuun keskittyvä sisältöstrategia. Unohda siis minä, minä minä -strategia ja keskity tweettaamaan, pinnaamaan ja instagrammaamaan hyviä asioita seuraajistasi ja muista.

#2 Seuraa itse

Lupaan, että saat seuraajia kun ensin ryhdyt seuraamaan kiinnostavia käyttäjiä ja tahoja itse. Kiinnostu heistä oikeasti, älä vain siksi, että he seuraisivat sinua takaisin.

#3 Ole iloisesti hyödyksi

Valittaen minun on – perituskaisena satakuntalaisena – kerrottava, että kankea, ankea ja hirveä negailu tuottaa seuraajia vain aniharvoille: hekin kääntävät angstisuutensa huumoriksi! Herkisty siis hymyilemään ja ole iloisesti hyödyksi. Jaa riemumielin seuraajillesi ratkaisuja heidän ongelmiinsa, vinkkejä heidän huoliinsa ja tee heistäkin iloisia. Piristy nyt!

#4 Keskustele jutustelun sijasta

Esitän, että tästä eteenpäin tartut avauksiisi saamiisi kommentteihin, vastauksiin ja kiität eteenpäin jakamisista. Pyri ottamaan keskustelukontakti niihin, jotka sisältöösi reagoivat: kysele, kommentoi, kiinnostu. Äläkä jää odottamaan, että sinun avauksiisi readoigaan, vaan reagoi sinä muiden avauksiin. Organisaatiokin voi kommentoida!

#5 Näytä kuka ja mikä olet

Olen todennut, että seuraajien kartuttamiseksi kannattaa myös näyttää kuka ja mikä oikein on. Pidä siis huolta, että käytät profiilissasi avataria eli käyttäjäkuvaa ja täytät lisätietokentät, kuten Twitterissä Bio-kenttä. Osoita vähän auktoriteettia: kerro osaamisestasi, näytä tittelisi!

Kerro kommentilla oma vinkkisi. Kaikki vinkit siitä, kuinka saada lisää seuraajia ovat tervetulleita. Auta minua tekemään tarpeettomaksi ne “osta seuraajia” -ajatukset, joita joillain ihmisillä on.


Hanna Takala

Hanna T edustaa sosiaaliseen mediaan kasvanutta nuorta polveamme. Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän osastolta medianomiksi valmistunut Hanna on osallistunut esimerkiksi Elonmerkki 2011 -tapahtumassa livebloggaajana kirjan kirjoittamiseen.