Jotta sosiaalisessa mediassa saataisiin aikaan tuloksia, pitää sitä jotenkin mitata. Sosiaalisen median mittareita on monia, mutta yksi varsin oleellinen on se kuinka paljon materiaaliasi jaetaan eteenpäin.

Tänään haluaisin antaa sinulle yhden työkalun tämän asian mittaamiseen: kuinka voit seurata verkkosivusi sisällön jakautumista Pinterestissä.

Vilkaisepa nyt ensin, mitä sivultasi on tällä hetkellä “pinnattu”. Se onnistuu kun naputtelet osoitekenttääsi pinterest.com/source/SINUNVERKKOSIVUSI.fi/ (korvaa viimeisten /-merkkien väliin oma domainisi).

Pinnaatsä mua? Näin voit seurata sisältöjesi leviämistä Pinterestissä.
Pin It

Voit kaikin mokomin suorittaa mittaamisen käymällä säännöllisesti katsomassa tuon osoitteen, mutta eikö helpompaa olisi vastaanottaa sama RSS-syötteenä vaikka omaan sähköpostiohjelmaan? Näin näet tapahtumat heti niiden tapahtuessa!

Tilaa syöte mittaamisen helpottamiseksi

On monia palveluita, joilla voi tehdä minkä tahansa sivun sisällöstä RSS-syötteen, mutta tällä kertaa käytämme työkalua nimeltä Feed43. Rekisteröi itsellesi tili Feed43:ssa ja valitse sitten etusivulta kohta “Create your own feed”.

Paina etusivulla kohtaa Create your own feed.

Vaihe 1

Liitä osoitekenttään se oman sivusi Pinterest-osoite ja paina “Reload”-nappia. Feed43 hakee nyt “Page Source” -kohtaan tuon sivun lähdekoodin. Sinä voit nyt vierittää itsesi prosessissa kohtaan 2.

Anna vaiheessa yksi osoite jota haluat seurata
Klikkaa kuva suuremmaksi.

Vaihe 2

Liitä vaiheessa kaksi kenttään hakukoodi.
Klikkaa kuva suuremmaksi.

Liitä kenttään “Item (repeatable) Search Pattern” tämä seuraava lihavoitu teksti sellaisenaan:

{*}

{%}

{*}
{*}

Paina nyt nappia “Extract”. Feed43 poimii nyt koodissa toistuvat tietokentät, jotka sisältävät uniikin “pinnauksen” id:n, pinnaajan kommentin kyseisestä kuvasta sekä pinnaajan käyttäjänimen sekä hänen profiilinsa osoitteen.

Vieritä itsesi kohtaan 3.

Vaihe 3

Täydennä nyt “RSS item properties” -lomake seuraavan kuvan merkinnöillä:

Täydennä vaiheessa kolme lomaketta seuraavin koodein.

Klikkaa kuva suuremmaksi.

Eli

  • {%2}
  • http://pinterest.com/pin/{%1}
  • Shared by {%4}

Paina sitten nappia “Preview”.

Vaihe 4

Saat nyt syötteesi osoitteen täydentämäsi lomakkeen alle. Sen voit klikkaamalla tilata siitä vaikka Google Readeriisi tai lisätä sähköpostiohjelmasi syöteosioon tai muuhun vastaavaan.

Saat nyt osoitteen, jonka avulla tilaat syötteen.

Lopputulos syötteenlukijassa näyttää esimerkiksi Googlen lukijassa tältä:

Esimerkki siitä, miltä syöte näyttää lukijassa.


Hanna Takala

Hanna T edustaa sosiaaliseen mediaan kasvanutta nuorta polveamme. Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän osastolta medianomiksi valmistunut Hanna on osallistunut esimerkiksi Elonmerkki 2011 -tapahtumassa livebloggaajana kirjan kirjoittamiseen.