Twitter listautuu pörssiin, niin kerrottiin perjantaina aamu-uutisissa.

Suomessa Twitteriin on vuoden 2013 aikana liitytty suorastaan ennätysvauhtia. Toni Nummelan Suomi-Twitter -laskuri ylitti heinäkuussa 100 000 suomeksi tweettaavan rajapyykin ja lähestyy nyt 120 tuhatta. Arvioiden mukaan suomalaiskäyttäjiä on Twitterissä jo hieman yli 500 000. Zentolla tämä on näkynyt lisääntyvinä Twitter-valmennuksina ja mikäs siinä, niitä on ilo vetää!

Tämän johdosta ajattelin, että mitä jos tsekattaisiin Twitter-tilisi terveydentila?

Onko Twitter-tilisi hyvä, huono vai hyvin huono?

Onko Twitter-profiilisi hyvä?

Olen täällä Zenton blogissa tarjoillut sinulle muun muassa 5 varmaa keinoa saada lisää Twitter-seuraajia, opettanut mikä on hashtag ja kuinka hashtagista hyödytään.

Nyt annan sinulle yhden ilmaisen työkalun, jolla voit selvittää oman Twitter-tilisi terveydentilan. Tämän työkalun nimi on Twitter Counter Profile Check.

Kirjaudu sisään Twitter Counteriin ja tsekkaa profiilisi terveydentila

Miten parannan Twitter-tiliäni?

Yhdistä Twitter-tilisi Twitter Counteriin ja käy läpi profiilikatselmuksen pari vaihetta. Näissä vaiheissa tutkaillaan profiiliasi eri näkökulmista ja annetaan toimintaehdotuksia joilla voit tiliäsi parantaa. HUOM: Kannattaa ennen Profile Checkiä käydä oman profiilin sivulla Twitter Counterissa ja painaa “Update stats now” -linkkiä sivun oikeassa laidassa, melko ylhäällä.

Esimerkiksi alla olevassa kuvassa profiilitsekkaus on merkittävän huolestunut käyttäjäkuvastani, avataristani, jota en ole vaihtanut kertaakaan: onko se vielä ajantasainen?

Twitter Counter Profile Check kertoo missä olisi parantamisen varaa ja mikä taas on hyvää profiilissasi

Toisaalta taas profiiliin lisäämäni kuvaus eli biography on hyvässä kuosissa, sillä olen käyttänyt lähes jokaisen käytettävissä olevan merkin (160) ja vaihtanut tekstin jokunen aika sitten. Tsekkaa muuten Tonin Twitter-vinkkivideo: Miksi bio kannattaa täyttää heti?

Joidenkin asioiden kohdalla Profiilikatselmus on vain kevyesti huolissaan, esimerkiksi minulla on kevyttä kuumeilua seuraajamäärän kehittymisessä. Tämä tarkoittaa sitä, että minun pitää pitää kertyneistä seuraajista vieläkin parempaa huolta tarjoamalla hyödyllistä sisältöä.

Twitter Counter Profile Check huomauttaa erilaisista asioista, joiden eteen tehdä töitä

Profiilitsekkaus sisältää kolme vaihetta, joista viimeinen sisältää paitsi arvosanasi myös suosituksia siitä mitä sinun kannattaa profiilillesi tehdä. Esimerkiksi Zenton tili, joka ei ihan pääse samaan A+ -suoritukseen, saa muun muassa kehoituksen säännöllisempään tweettaukseen ja kehittämään seuraajien sekä seurattujen välistä suhdelukua.

Twitter Counter Profile Check antaa arvosanan tilisi terveydentilalle

Käytä muutama minuutti tästä päivästäsi ja käy läpi Twitter Counter Profile Check. Tartu sen tekemiin suosituksiin ja ujuta tweettaamisesi parempaan, tavoitteidesi kannalta tehokkaampaan uomaan. Minäkin taidan vaihtaa Twitterissä tutuksi tulleen käyttäjäkuvani tuoreempaan 😉

Mikä on Twitter Counter?

Twitter Counter on yksi käytetyimmistä Twitter-statistiikkaa tarjoavista palveluista. Ilmaisella tilillä pääset seuraamaan seuraaja- ja tweettimäärien kehitystä, maksullisella Premium-tilillä pystyt seuraamaan esimerkiksi miten paljon tweettejä jaetaan retweetteinä eteenpäin. Twitter ei itse tarjoa juurikaan mitään tilastotietoa ilmaiskäyttäjilleen, joten mittaamista helpottaaksesi sinun kannattaa ottaa käyttöösi ainakin Twitter Counter.

Categories: Blogi

Hanna Takala

Hanna T edustaa sosiaaliseen mediaan kasvanutta nuorta polveamme. Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän osastolta medianomiksi valmistunut Hanna on osallistunut esimerkiksi Elonmerkki 2011 -tapahtumassa livebloggaajana kirjan kirjoittamiseen.