Millainen on hyvä tweetti? Siihen on yksi tai kaksi — kaikki — kilpakumppaniani maailmalla vastannut omissa blogeissaan. Jokunen Hannan ja minun bloggauksistamme ja koulutuksistamme toivottavasti on ohjannut oikeampaan suuntaan.

Nyt minä kuitenkin suosittelen sinulle työkalua, joka voi toimia valmentajanasi tweettaamisen suhteen. Toki valmennuksessani saat enemmän vinkkejä erinomaisen tweetin aikaan saattamiseksi, mutta tämän kanssa pääset alkuun 😉

Poraudu tällä työkalulla tweettiin kuin tweettiin

Miten yksittäinen Twitter-viesti pärjää?

Asensin itse tämän TwitterCounterin (tuttu palvelu mm. postauksesta Onko Twitter-tilisi hyvä, huono vai hyvin huono?) ilmaisen Tweet Stats Plugin -työkalun omaan selaimeeni kesäkuussa ja suosittelinkin sitä saman tien Twitterissä:

Tämä Chrome-selaimen lisäosa (nyt myös Safarille ja Firefoxille) tuottaa siis jokaiseen yksittäiseen tweettaukseen napin, jota klikkaamalla pääset näkemään paitsi kuinka tweetti on suoriutunut tweettinä, myös toimintasuositukset jatkoa ajatellen.

Tweetteihin ilmestyy analyysiin vievä nappi

Nuo toimintasuositukset ovat hyvin pitkälti juuri niitä juttuja, joita ne muut sosiaalisen median kouluttajat, valmentajat ja asiantuntijat minun ohellani jo suosittelevat. Ennemmin tai myöhemmin ne ovat toki niin iskostuneet aivoihin, ettei työkalusta ehkä enää vahdi kuin tweetin saamia pisteitä. Aavistuksen kannattaa toki olla suositusten suhteen kriittinen: esimerkiksi sinun kannattaa selvittää koska juuri sinulle on otollisin aika tweetata eikä sokeasti luottaa työkalun kertomaan.

Huomaa myös inhimillinen tekijä! Jos täällä Suomessa ryhdyt ihan jatkuvasti “pingaamaan” (tsekkaa esimerkki pingauksesta) muita käyttäjiä avauksissasi, voi ennemmin tai myöhemmin joku vetää hernemaissipaprikat kitusiinsa. Ja toisaalta sittenkään ei pidä pelätä mainita toista someilijaa nimeltä.

Suositukset ovat varsin perinteisiä

Pisteet perustuvat useaan kriteeriin, kuten hashtagien määrä, kuvan käyttö jne.

Kukin tweetti saa pisteet

Plugari ei rajoitu pelkästään sinun tweetteihisi, vaan koskee kaikkien muidenkin tweettejä. Eli näet vaikka kuinka kilpailijan tweeteillä menee tai voit käydä minun tweeteistäni toteamassa, etten todellakaan tee 100 prosenttista suoritusta ikinä (tituleeraan itseäni ammattilaiseksi sekaviihdekäyttäjäksi, Twitter-viestintäni ei ole niin tavoitteellista kuin bloggaamiseni).

Lisäosalla pääsee tsekkaamaan vaikka Muumilaakson tweettien suoriutumisen

Asiantuntijatweettaajan apuväline

En missään nimessä väitä, että jokaisen tweettaajan pitäisi jokaisen tweettinsä suoriutumista ruveta vahtimaan — en tee niin itsekään! Sen sijaan suosittelen tätä etenkin kun yrität päästä Twitterissä alkuun oman asiantuntijabrändisi kanssa.

Ei välttämättä ole myöskään huono idea käydä omasta Twitter-arkistosta tsekkaamassa valikoituja tweettejä uudelleen tämän lisäosan kanssa.

Tästä välineestä voi olla apua myös jos hakusessa on vaikuttava tweettaaja, jota kaavailet vaikkapa livetweettaajaksi tapahtumaasi. Siinä tapauksessa haluat ehkä tutustua myös Riffleen.

Categories: Blogi

Hanna Takala

Hanna T edustaa sosiaaliseen mediaan kasvanutta nuorta polveamme. Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän osastolta medianomiksi valmistunut Hanna on osallistunut esimerkiksi Elonmerkki 2011 -tapahtumassa livebloggaajana kirjan kirjoittamiseen.