Onko tapahtumien sosiaalisen median pöhinää joskus vähän vaikea hahmottaa kokonaisuutena?

Olen viimeaikoina ollut erittäin kiinnostunut muun muassa tapahtumien näkymisestä sosiaalisessa mediassa. Nyt törmäsin uuteen palveluun, joka mielestäni palvelisi tapahtumien somepöhinöissä oivallisesti!

Tämä ihan uusi palvelu on nimeltään Erly (eli melkein kuin “early” eli varhainen, hyvissä ajoin, alussa).

Mikä Erly?

Yksinkertaisimmillaan Erlyn ideana on kerätä kokoelmia erilaisista sosiaalisen median sisällöistä yhteen paikkaan ja jakaa ne kokoelmat yleisön kanssa.

 

Luo kokoelma vaikka tapahtuman ympärille

 

Sosiaalisen median palveluista mukaan voi liittää videopalveluista ainakin YouTuben ja Vimeon, valokuvia voi hakea oman koneen lisäksi Facebookista, Flickristä, Picasasta ja Instagramista. Linkkeillä mukaan voi tottakai tuoda vaikka lukuisia blogeja Bloggerista Tumbleriin tai mikroblogit kuten Twitterin. Eli melko kattava setti, eikö totta?

Julkista tai yksityistä kokoelmaa täydentämään voi kutsua Facebook-ystäviä tai muita henkilöitä sähköpostitse. Voit jättää kokoelmaan myös sisältöpyyntöjä, joita mukaan kutsumasi henkilöt voivat sitten täyttää yhteistyössä kanssasi.

Jos kirjaudut Erlyyn Facebook-tilisi kautta, se ehdottaa olemassa olevista albumeistasi kokoelmien luomista ja mahdollistaa kuvien hakemisen myös ylläpitämiesi sivujen albumeista. Taitaapa mukana olla myös kaverien julkiset kuvat, joihin sinut on merkitty!

Kuratoi kokoelmasi

Sosiaalisessa mediassa pöhinä jakautuu usein moniin kanaviin. Se pöhinä elää joka kanavassa omaa elämäänsä. Ei niiden syntyvien keskusteluiden seuraaminen ole välttämättä kovin helppoa.

Jos Erlyyn (tai sen kaltaisiin palveluihin) kootaan ja järjestellään sitä parhainta pöhinää eri kanavilta, niin eikö se olekin vain hyvä juttu? Tällaisen kuratoidun kokoelman voi sitten taas jakaa uudestaan eteenpäin!

 

Mukana ovat sosiaalisen median perusmediat

 

Esimerkiksi taannoinen Elonmerkki ja sen ympärille syntyneet blogikirjoitukset, tweettaukset ja kaikki olisivat kiintoisa kokoelma näinkin. Kanavilta ei tietenkään kannata linkittää pelkästään tapahtuman omia virallisia juttuja, vaan myös yleisön someen luomaa sisältöä.

Lisäisin ehdottomasti Erlyn tapahtumajärjestäjän sosiaalisen median muistilistalle.

Näkisin myös toisen ajankohtaisen kiinnostuksen aiheeni suhteen Erlyn toimivan erinomaisesti: yksittäiset asiantuntijat ja ammattilaiset voisivat näinkin tuoda esille omaa digitaalista jalanjälkeään markkinoidakseen itseään ja organisaatiotaan. Ihan yhtälailla tämä voisi toimia vaikka koululuokan sosiaalisen median kevätnäyttelynä, näytetään vanhemmille mitä vuoden aikana saatiin aikaiseksi!


Hanna Takala

Hanna T edustaa sosiaaliseen mediaan kasvanutta nuorta polveamme. Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän osastolta medianomiksi valmistunut Hanna on osallistunut esimerkiksi Elonmerkki 2011 -tapahtumassa livebloggaajana kirjan kirjoittamiseen.