“Mitä uutta Twitterissä?” Aika ajoin tämäkin kysymys kantaa korviini ja juuri nyt yksi vastaus tähän kysymykseen on Twitter Hetket.

Silloin tällöin minua pyydetään organisaatioon kertomaan nimenomaan “sosiaalisen median uusimmista tuulista”. Käytännössä siis annan katsauksen mahdollisiin uusiin palveluihin, vanhojen palveluiden uusiin välineisiin sekä muutoksiin viestinnän optimoinnissa.

Valmistaudun parhaillaan yhteen tällaiseen keikkaan ja vanhojen palveluiden uusien välineiden joukosta löytyy siis Twitter Hetket eli Twitter Moments. Oletko sinä jo ehtinyt lisännyt Hetken Twitteriin? Olisipa kiva nähdä se!

Minun mielestäni kyseessä on Twitterin oma versio Storifysta, vaikka jotkut kokevatkin Hetkien olevan Twitterin vastaus Snapchatille ja Instagram Storiesille. Hetket eivät kuitenkaan ole katoavaa aikasensitiivistä sisältöä ja niissä voi hyödyntää myös muiden tuottamaa tweettisisältöä, toisin kuin Snäpissä tai Instassa.

Miten Twitter Hetket toimii?

1. Suuntaa Moments/Hetket-välilehteen Twitter-profiilissasi

Omalla Twitter-profiilisivullasi (jota kannattaisi muuten aika ajoin päivittää) kansikuvan alta pitäisi löytyä kohta Moments tai Hetket suomeksi. Jos sellaista ei näy, voit kokeilla suoraa osoitetta: https://twitter.com/KÄYTTÄJÄNIMI/moments (korvaa KÄYTTÄJÄNIMI omalla Twitter-käyttäjänimelläsi). Jos sekään ei onnistu, ei auta kuin odottaa ominaisuuden rantautumista tilillesi.

Twitter Hetket

Toistaiseksi Hetkiä voi luoda vain desktopilta, mutta eiköhän tämä pikapuoliin onnistu mobiililaitteiltakin.

2. Klikkaa “Luo uusi hetki”

Oikeasta palstasta löydät laatikon, jossa kannustetaan kertomaan tarina tweettejä käyttäen. Sen sisällä on nappi, josta pääset uuden Hetken luomiseen.

Luo uusi Twitter Hetki

3. Anna Hetkelle otsikko, kuvaus ja kansi

Olet nyt Hetki-työkalussa. Ensimmäiseksi työkalu kehoittaa sinua antamaan Hetkellesi otsikon, joka kannattaa pitää lyhyenä mutta kuvailevana.

Anna Twitter Hetkelle otsikko, kuvaus sekä kansi

Sen jälkeen voit vielä tekstillä hieman kuvailla kyseistä Hetkeä, ennen kuin lataat sille joko kuvan tai videon kanneksi. Ota kantta valittaessa huomioon, että mobiililaitteella Hetkiä katsellessa otsikko ja kuvausteksti sijoitetaan kannen päälle.

4. Lisää vielä tweettisisältöä Hetken tueksi

Voit hakea tweettejä Hetkeesi useammalla eri tavalla, voit valikoida mukaan sisältöä:

  • Tykkäämiesi tweettien joukosta
  • Tietyn tilin tweeteistä
  • Tietyn avainsanahaun tweeteistä (esim. haku “#mainontapäivä from:hannatakala” toimii)
  • Suoralla tweetin osoitteella

Sopivan viestin osuessa kohdalle napsauta ruksia sen vasemmalla puolella ja tweetti siirtyy ylös Hetkeesi. Siellä tweettien vasemmasta laidasta löytyy ylös/alas-siirtomahdollisuus sekä mahdollisuus poistaa viesti Hetkestä.

Valitse tweettejä Twitter Hetken mausteeksi

Suositus mukaan valittavien tweettien määrälle on noin 10 tweettiä. Mukaan kannattaa valita eri muotoisia viestejä, jos vain suinkin mahdollista eli tekstitweettien ohella etsi myös kuvia, videoita ja GIFfejä Hetkeä maustamaan.

Kun olet valintasi tehnyt ja järjestellyt valikoimasi tweetit otolliseen järjestykseen, voit painaa yläoikealta Publish-nappia.

Julkaise Twitter Hetket Publish-napilla

Mitä Twitter Hetket voisi sisältää?

Jos kaipaat inspiraatiota, sinun kannattaa suunnata tutkimaan @TwitterMoments-tiliä. Se antaa hyvää suuntaa sille millaisia Hetkiä voisit julkaista.

Itse näkisin, että Twitter Hetket antaa mahdollisuuden tehdä kokoelma vaikka suosikkiajatuksistasi seminaarista johon osallistuit. Esimerkiksi kun minä seuraavan kerran osallistun livetweettaajana tapahtumaan, saatanpa ottaa Twitter Hetket huomioon jo valmistautuessani.

Organisaation tilillä olisi hienoa nähdä huippuhetkiä järjestämästänne tapahtumasta. Tai mitäpä jos esittelisitte uuden tuotteen tai palvelun koostamalla eri työntekijöiden tweeteistä kokoelman aiheesta? Mukavaa olisi saada vaikkapa kokoelmia esimerkiksi johtajien parhaista tweeteistä (niiden hahmottamisessa auttaa MyTopTweet). Tässä esimerkiksi kooste Jill Steinin parhaista tweeteistä.

Kokoelma tietyn tweettaajan suosituimmista tweeteistä

Kyseessä on kokoelman kuratoiminen tietyn aiheen ympärille. Millainen kokoelma aiheesta olisi arvokas tavoittelemallesi henkilölle? Millainen Twitter Moments -sisältö säästää esimerkiksi hänen aikaansa?

Koska Twitter Hetket -tarina on upotettavissa vaikka verkkosivuille, voit uudelleenhyödyntää tätäkin sisältöpanostasi! Muista, että tweetit “vanhenevat” paljon nopeammin kuin esimerkiksi blogiartikkeli, joten Twitter Hetket -upotus blogiin antaa tweettien elämälle jatkoa.


Hanna Takala

Hanna T edustaa sosiaaliseen mediaan kasvanutta nuorta polveamme. Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän osastolta medianomiksi valmistunut Hanna on osallistunut esimerkiksi Elonmerkki 2011 -tapahtumassa livebloggaajana kirjan kirjoittamiseen.